U džematu Soukbunar, 07. oktobra 2018. godine/ 27. muharrema 1440.  H. godine iza akšam namaza pokrenuto je druženje za hanume iz ovog džemata. Ovom druženju mogu prisustvovati i hanume iz drugih džemata, a prvenstveni cilj je bio okupiti žene u našem džematu i edukovati ih o našoj vjeri, ali i drugim temama koje su bitne u našem životu.

Naš džemat je na ovaj način želio dati svoj doprinos „Sektoru za brak i porodicu“ pri Medžlisu IZ-e Sarajevo. Kordinatori u našem džematu su: hfz. Lamija Alijević i Atifa Ibrahimović. One su na druženju iznijele ciljeve i planove koje žele ostvariti i realizovati kroz okupljanje žena. Također, prihvatile su sve sugestije i prijedloge hanuma koji su izneseni na druženju.

Između ostalog, donesen je zaključak da se okupljaju svake prve nedjelje u mjesecu u Hadži Tuhanovoj džamiji na tranzitu. Također, pokrenuta je „Halka Kur'ana sa tedžvidom za žene“ koju će voditi hfz. Lamija Alijević. Ova aktivnost će se održavati svake subote iza akšam namaza u džamiji Gornji Soukbunar.

Na ovaj način želimo da svi vjerski objekti imaju svoju funkciju u džematu Soukbunar. Nastojat ćemo što bolje razviti ovaj segment u našem džematu, a Džematski odbor džemata Soukbunar je spreman finansijski podržati ovaj projekat i biti im podrška. Molimo Allaha, dž.š., da nam pomogne na ovom putu i podari nam svaki hajr.

Tekst napisao: Imam, hatib i muallim džemata Soukbunar, hfz. mr. Maid ef. Ibrahimović