U mjesecu Ramazanu pokrenut je veliki broj aktivnosti sa našim polaznicima mekteba, a najljepša i najznačajnija za nas je bilo učenje sure “Nebe” napamet. Do 25 dana Ramazana jedna polaznica mekteba je uspješno savladala prepreku i naučila suru, a do 27 dana Ramazana su još dvije polaznice tu prepreku prešle.

Njih tri u ovom mubarek odabranom mjesec su postale bogatije za jednu naučenu suru, a one su:
– Mizdrak Nejla
– Ličina Elma
– Bejtić Alma


U subotu 9. juna organizovana je svečana akademija gdje smo promovisali pet novih polaznika u Kur'anu i gdje smo promovisali šest učača koji su svaki dan dolazili i učili Kur'an poslije ikindije-namaza, i naravno gdje smo promovisali hafize sure “Nebe”, ujedno taj dan smo imali i dječiji iftar gdje se okupilo oko 70oro djece.
Zahvaljujemo se omladinskom sektoru i našim džematlijama koje su pomogle oko roštilja taj dan.

U ovom mubarek mjesecu organizovana je i radionica za naše polaznike mekteba, gdje su imali priliku da pokažu svoju kreativnost.

Zahvaljujemo se roditeljima koji su nam povjerili svoju djecu i zahvaljujemo se našoj djeci koja su uzela učešće u ovim aktivnostima.

Pored aktivnosti za djecu, imali smo i razne aktivnosti za naše džematlije, kao i omladinu.
Na početku Ramazana organizovana akcija prikupljanja pomoći za izbjeglice iz Sirije, organizovana četiri iftara, ugošćena četiri gosta predavača, svake sedmice organizovana halka tefsira…