U džematu Jarčedoli  je u petak 25. maja upriličen omladinski iftar. Prije iftara članovi Mreže mladih džemata Jarčedoli su posjetili Aminu Bjelak i Selmu Begić, koje su nepokretne, i tom prilikom im uručili prigodne ramazanske hedije.

U nedjelju 27. maja više od 110 djece i roditelja su podijelili iftarsku radost u našoj džamiji.

U petak 01. juna upriličen je ženski iftar. Nakon iftara prisutne su nastavile druženje uz kahvu i slatko sa koordinatoricom za brak i porodicu pri Medžlisu IZ-e Sarajevo Adnom Zulić Kovačević. Tom prilikom muallima Adna je održala prigodno predavanje o važnosti ženskog aktivizma u radu jednog džemata te prisutne pobliže upoznala sa aktivnostima sektora za brak i porodicu Medžlisa IZ-e Sarajevo.

Pored spomenutih aktivnosti početkom ramazana je realizovana akcija podjele ramazanskih paketa. Tom prilikom džematski odbor zajedno sa mladima iz džemata je podijelio 100 paketa u vrijednosti oko 50 KM. Paketi su podijeljeni šehidskim porodicama, porodicama koje imaju bolesnih članova te socijalno ugroženim osobama.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim našim donatorima koji su omogućili da spomenute aktivnosti realizujemo u ovom mubarek mjesecu a među njima posebno izdvajamo Tetku Zilhu, Mustafu Durakovića, Mustafu Agića, Zuhdiju Rovčanina i grupu hadžija iz Vogošće. Molimo Uzvišenog Allaha da im da Svoju Milost, lijepo zdravlje i bereket.