U mektebu Raštelica u nedjelju 10.06.2018. / 26. ramazana 1439. H.g. upriličeno je druženje djece povodom podjele predbajramskih paketića. Vrijedni, redovni i radini učenici i učenice našega mekteba, zaslužili su svakako jedan ovakav način podrške i nagrade za svoj trud koji ulažu zajedno sa svojim roditeljima.

Zahvaljujući prijateljima našega džemata Selveru Sitareviću i Ernadu Subašiću, iz Švedske, podijeljeni su paketići za 80 učenika mekteba. Na kraju Muamer ef. Mrkonja se obratio djeci i prisutnim roditeljima, proučio dovu i time najavio kratku pauzu mektebskih aktivnosti.

Mevludskim programom 27. noći ramazana, učenici odlaze na mektebski raspust, a njihov ponovni sastanak planiran je u mjesecu julu.

Inače u džematu Raštelica, mevlud u povodu Lejletu-l-kadra, učio se na dva punkta. U džamiji Raštelica sa Muamer ef. i 56 učenika mekteba, te u Vukovićima sa softom Almirom Šarićem i 18 učenika mekteba Raštelica.

Jedna prelijepa večer, na zadovoljstvo roditelja i imama, uz prelijepe glasove mladih slavuja. Zanimljiva stvar koja obilježava ovo veče u džematu Raštelica jeste da su na mevludskom programu učestvovali gotovi svi polaznici mektebske nastave, te devetero djece uzrasta od 4 godine starosti.