U nedjelju 7. oktobra 2018. godine, u sklopu redovnih mjesečnih predavanja za žene u džematu Vogošća, održano je predavanje na temu “O komunikaciji i međuljudskim odnosima”. Predavačica je bila prof. Maksida Skrobo.

Prof. Maksida naglasila je važnost kvalitetne komunikacije u porodici, komšiluku ali i u društvu uopće. Način na koji komuniciramo sa drugima može učiniti da naš život i svakodnevnica budu sretni i u zadovoljstvu ali isto tako može učiniti da budemo nesretni i nezadovoljni. 70% naše komunikacije odvija se na neverbalnom nivou pa stoga svaki pojedinac treba nastojati osvijestiti kod sebe čak i način na koji neverbalno komunicira.

Predavanje je bilo izuzetno posjećeno. Druženje je nastavljeno i nakon predavanja uz ilahije, zakusku i lijep razgovor. Ovu večer posebno su uljepšale i ukrasile tri džematlijke koje su odlučile staviti hidžab. Na samom kraju druženja one su sa prisutnim džematlijkama podijelile svoje razloge i momente koji su posebno uticali na njihovu odluku da se pokriju. Molimo Allaha Uzvišenog da ih na ovom putu učvrsti, osnaži i učini da se čestiti na njih ugledaju.

Hajra Imamović-Zulum