U ponedjeljak 11.06.2018. / 27. ramazana 1439. H.g. glavni imam MIZ Sarajevo dr. hfz. Kenan ef. Musić je u okviru svojih ramazanskih posjeta upriličio posjete sarajevskim džematima Podlugovi, Malešići, Trzanj, Donji Hadžići i džemat Čekrekčine džamije.

Na podne-namazu glavni imam je posjetio džemat Podlugovi gdje ga je dočekao Asmir ef. Salihović. Veliki broj vjernika uživalo je u duhovnoj gozbi i predavanju glavnog imama hfz. dr. Kenana ef. Musića.

Prije ikindija-namaza glavni imam posjetio je džemat Čekerekčine džamije na Baščaršiji gdje je održao predavanje i prisustvovao učenju mukabele.Na akšam-namazu i iftaru glavni imam je bio u džematu Donji Hadžići, gdje se dr. hfz. Musić obratio prisutnima nakon iftara.

Na teravih-namazu glavni imam je boravio u džematu Trzanj gdje je također održao predavanje i poslije teravih-namaza se družio s džematlijama.

U utorak 12.06.2018. / 28. ramazana 1439. H.g. glavni imam je upriličio posjete džematima Ciglane, Misoča i Vogošća. Na podne-namazu glavni imam je posjetio džemat Misoča, gdje mu je domaćin bio Dženan ef. Mahmutović.

Na ikindija-namazu glavni imam je posjetio džemat Ciglane kod Samir ef. Hatkića, gdje je također održao predavanje. Na teravih-namazu glavni imam je posjetio džemat Centralne džamije u Vogošći, gdje ga je ugostio Muslija ef. Čeliković.