U subotu 09.06.2018. / 25. ramazana 1439. H.g. glavni imam MIZ Sarajevo dr. hfz. Kenan ef. Musić je u okviru ramazanskih posjeta sarajevskim džematima boravio u džematima Švrakino, Jarčedoli te u Centralnoj džamiji na Ilidži.

U džematu Švrakino kod Senad ef. Dude glavni imam je boravio na podne-namazu te se obratio prisutnim vjernicima prigodnim vazu nasihatom. U džematu Jarčedoli, gdje ga je dočekao Mirsad ef. Đerzić, glavni imam je predvodio ikindiju-namaz te se također obratio okupljenim vjernicima.

Na iftaru i teravih-namazu glavni imam je bio gost kod Resul ef. Alića u Centralnoj džamiji na Ilidži, gdje je prisustvovao i prigodnom program u okviru kojeg su promovisani polaznici Škole hifza Ilidža, koji su naučili Amme džuz napamet.

U okviru druženja prije teravih-namaza prigodna obraćanja su imali glavni imam dr. hfz. Kenan ef. Musić i specijalni gost hfz. Sulejman Bugari.

U nedjelju 10.06.2018. / 26. ramazana 1439. H.g. glavni imam je boravio u zijaretu džematu Carina na Vratniku te u Istiklal džamiji.  Nakon podne-namaza u džematu Carina na Vratniku dr. hfz. Musić je  govorio o blagodatima posta, posebno u ovim posljednjim trenucima mubarek ramazana kada tražimo Lejletu-l-kadr, noć odluke, te je svojim nadahutim kazivanjem izazvao emocije prisutnih.

Glavni imam je iftario u Istiklal džamiji u društvu velikog broja mladih, koordinatora i članova Mreže mladih MIZ Sarajevo te im se tom prilikom i obratio. Nakon toga u Istiklal džamiji je upriličena i centralna manifestacija MIZ Sarajevo u povodu mubarek noći Lejletu-l-kadra, a glavni imam se obratio okupljenim vjernicima koji su ispunili Istiklal džamiju.