Humanitarna organizacija studenata “Ruku na srce” je u nedjelju 10.06.2018. godine u prostorijama Istiklal džamije u Sarajevu, u okviru projekta “Bajram je radost za svako dijete” organizovala podjelu bajramskih paketića djeci iz socijalno ugroženih porodica. Pored podjele paketića, djeca su imala priliku pogledati i prigodan prateći program.

U okviru programa prisutnima se obratio imam Istiklal džamije mr. Ahmet ef. Skopljak koji je pohvalio organizatore te istakao značaj međusobnog pomaganja. Obzirom da se nalazimo i u mubarek danima ramazana, imam je preporučio svima da se dovom obraćaju Stvoritelju i da od Njega traže izlaz, jer bez obzira što se nekad siuacija može činiti bezizlaznom, onima koji se Allaha boje, On će izlaz naći.

Realizaciju projekta su pomogli sugrađani, te mediji koji su prepoznali plemeniti cilj projekta „Bajram je radost za svako dijete“. Najveću zahvalnost organizatori iskazuju Centru za istraživanje i edukaciju “Nahla” i Istiklal džamiji.

Posljednjih dana mubarek ramazana organizovana su dva velika iftara u Istiklal džamiji. Na prvom iftaru su bili polaznici mektebske nastave u pratnji svojih roditelja. To je ujedno bila u posljednja aktivnost za proteklu mektebsku godinu.

Na drugom iftaru su bili učači mukebele i mnogobrojne džematlije koje i ove godine redovno prate mukabelu u džamiji. Sponzor iftara je bio načelnik općine Novi Grad, Semir Efendić.