U petak 29. decembra 2017. godine u prelijepom ambijentu džamije na Carini proučen je tradicionalni mevlud za žene nakon jacije- namaza. Muallima Dženana Delić i njene čestite džematlijke svake godine vrijedno rade kako bi ambijent ljepotice na Carini zasijao posebnim nurom. Takvom ambijentu   doprinijele su i gošće, muallime Medžlisa islamske zajednice Kakanj sa koordinatoricom Dina- hanumom Plasto. O njihovom radu i aktivnostima postoje samo riječi hvale te nam je čast i zadovoljstvo što imamo priliku ugostiti vas, istakla je u svom uvodnom obraćanju muallima Dženana Delić.

Mevluski program, učenje ilahija i salavata koje su izvele gošće zajedno sa muallimama MIZ- e Sarajevo izazvale su posebne emocije prisutnih. Prepuna džamija na Carini još jednom je potvrdila da ljudsko srce ne može se zasititi ljubavi prema Poslaniku a.s.

Na kraju programa obratila se koordinatorica MIZ- e Kakanj, muallima Dina Plasto. Govorila je o Poslaniku kao uzoru, njegovim ženama koje trebaju biti primjer kako naša žena treba živjeti u ovom vaktu. Primjer Hatidže je primjer majke, supruge, poslovne žene kojoj nikakav dinamičan život nije bio prepreka da bude podrška svome mužu i svojoj djeci, kazala je Dina- hanuma.

Učenjem stotinu istigfara i izgovaranjem riječi la ilahe ilallah, potvrđujući praksu našeg Poslanika s.a.w.s., završena je jedna ovakva grandiozna prigoda.

Druženje i upoznavanje uz sohbet nastavljeno je u divanhani džamije Carina.

 

Dženneta Salkić