U mekteb Bakarevac na mektebsku nastavu kod Muhamed ef. Šarića između ostalih, dolazi  šestero braće i sestara Sipović. Oni su djeca naših poznatih sportista, trenera karatea Zijada (7. dan) i Šejle Sipović (2. dan).

To su Nejra, Ajla, Emina, Edina, Rijad i Arman. Nejra uči u Kur'anu Časnom a Emina, Edina i Ajla završavaju sufaru. To je grupa naših mekteblija za svaku pohvalu, lijepog odgoja i uvijek spremni da završe zadatke iz mekteba.

Pored mektebskih i školskih aktivnosti ove mekteblije  su i odlični sportisti. Da je tako govore i rezultati sa brojnih sportskih takmičenja a Nejra, Emina, Ajla i Edina su već nekoliko godina reprezetativke naše zemlje u karateu. Ako bi govorili o svim rezultatima ovih vrijednih mekteblija uzelo bi nam mnogo vremena, recimo samo da Nejra ima 170 medalja od državnih, balkanskih do europskih odličja, a Emina preko 120 medalja. Ništa manje nisu uspješni i Ajla, Edina i Rijad. O tim rezultatima posebno govori  posljednje takmičenje na kojemu je Emina iz karatea osvojila prvo mjesto na svijetu koje je održano u Umagu ljetos ove godine. Jednom rečenicom možemo kazati djeca za primjer.

Ostaje nam da zamolimo Allaha da ih pomogne u životu njih i njihove roditelje i da nastave biti dobri u mektebu i u svakodnevnim aktivnostima. Što često njihov otac zna reći: Efendija, neka budu dobri ljudi!