Povodom 10. godišnjice od otvorenja Muhadžirske džamije u Osjeku džematski odbor u suradnji sa članovima Omladinskog sektora organizirali su prvu manifestaciju „Dan džemata Osjek“.
U nedjelju 29. jula 2018. godine kroz vjerske, sportske i kulturne programske sadržaje poslana je poruka važnosti džamije i džemata u životu svakog muslimana.
Prvenstveno se željelo mladim ukazati na važnost druženja, zajedničkog djelovanja i nadmetanja u dobru. Za njih je bio organiziran turnir.

Djevojke su se nadmetale u odbojci, a o momci u malom nogometu. U odbojkaškom finalu sastale su se ekipe Vlakovo i domaćin Osjek. Rezultatom 3:1 u setovima pobjedu je odnijela domaća ekipa. U malom nogometu nakon grupne faze finalnu utakmicu igrale su ekipe Vlakovo 2 i Osjek. Ovog puta uspješnija je bila gostujuća ekipa koja je domaćine savlada također rezultatom 3:1. U ime džematskog odbora nagrade je uručio gospodin Veiz Šabić.
Centralni program manifestacije bio je mevlud kojeg su proučili članovi Omladinskog sektora.

Na kraju programa prisutnima se obratio džematski imam, Mensur ef. Salkić, koji je govorio o važnosti džemata i vrijednosti gradnje i održavanja džamije. Podsjetio je džematlije na period osnivanja džemata i zahvalio se svima onima koji su činili inicijativni odbor za izgradnju Muhadžirske džamije u Osjeku. Mensur- efendija je istakao kako 26. juli 2008. godine predstavlja važan datum koji se treba tradicionalno obilježavati s ciljem poticanja na potrebu stalnog hizmeta džamiji.
Nakon mevluda članice Omladinskog sektora na čelu sa džematskom muallimom Džennetom Salkić organizirale su bazar, a ukupljena sredstva biti će namijenjena renoviranju mektepske učionice u cilju što kvalitetnije pripreme za početak nove mektepske godine.

Da je dobro obavljen posao dovoljna nagrada pokazala je zlatna mladež džemata Osjek ovim i sličnim projektima.
Prva manifestacija „Dan džemata Osjek“ zatvorena je svečanim programom u amfiteatru Desete osnovne škole Osjek na kojem su članovi Omladinskog sektora predstavili svoj dosadašnji rad. Voditeljica programa Alma Delić govorila je o ciljevima okupljanja mladih, međusobnom druženju i upoznavanju sa omladinom drugih džemata. Između ostalog spomenula je redovne mjesečne tribine, a posebno se osvrnula na ramazanske aktivnosti. Skupu se obratio i džematski imam koji je iskoristio priliku da se zahvali četrdesetorici vakifa koji su osigurali sredstva za opremanje mektepske učionice pametnom tablom.

Izaslanik glavnog imama Medžlisa islamske zajednice Sarajevo, Miralem ef. Babajić čestitao je omladini na svemu što čine za svoj džemat i pozvao ih da ne klonu duhom, jer ljudi će ih cijeniti po rezultatima, ali Dragi Bog gleda na njihov uloženi trud. Specijalni gost programa bio je Mustafa ef. Isaković koji je prisutne počastio izvedbom ilahija.