Dana 30.12. u povodu “Dana mevluda” na području MIZ Zvornik, u posjeti našem Medžlisu bili su imami MIZ Sarajevo na čelu sa glavnim imamom dr. Ferid-ef. Dautovićem.

U prijepodnevnim satima gosti su obišli grad Zvornik i Riječansku džamiju, a nakon toga prisustvovali su mevludu u džematu Đulići. Bila je ovo prilika da se zahvalimo džematlijama džemata Bojnik, Kasindolska, Ali-pašina džamija, Centralna džamija Ilidža, Bulbulistan, Hotonj i Osjek koji su na inicijativu svojih imama u protekloj godini pružili značajnu pomoć džematu Đulići.

Imami spomenutih džemata su zajedno sa imamima MIZ Zvornik proučili mevlud, a potom je vaz održao glavni imam MIZ Sarajevo.

Imam domaćin, Zijad ef. Hasanović, zahvalio se kolegama iz Sarajeva a u ime Medžlisa Zvornik prisutnima se obratio i glavni imam Haris-ef. Mustajbašić koji je glavnom imamu MIZ Sarajevo uručio zahvalnicu.

U punoj džamiji džematlije su učeći salavate i tekbire, mogle uživati u još jednom lijepom mevludskom programu. Dovu je proučio Bego-ef. Selimović.

Tekst i fotografije preuzete sa  http://medzlis-zvornik.info i KUCIC-KULA.COM