“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja će se emitovati na talasima radija BIR u programskoj sezoni 2018/2019.

Cilj je cijenjenim slušaocima radija BIR ponuditi još jednu zanimljivu emisiju putem koje želimo zajedno sa Vama promovisati i preporučivati dobro. Emisija će biti edukativno-informativnog tipa, a teme će biti vjersko-edukativnog karaktera iz područja vjerskih i svjetovnih nauka, te svih ostalih područja kojima se po strukturi bavi MIZ Sarajevo i njegovi službenici.

U okviru emisije “Zajedno u dobru” naši gosti će biti uvaženi imami, alimi, profesori naših obrazovnih ustanova, a svakako da želimo promovisati sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

Emisija će se moći pratiti i uživo putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.

Prvo izdanje emisije “Zajedno u dobru” biće realizovano u četvrtak 04. oktobra uživo od 18 sati. Gost prvog izdanja će biti glavni imam MIZ Sarajevo doc. dr. hfz. Kenan ef. Musić, a za naše slušaoce smo pripremili i zanimljiv izvještaj sa nedavnog otvorenja džamije na Grličića brdu te izvještaj sa hafiske dove nove mlade bh. hafize Amine Išerić.

Emisiju “Zajedno u dobru” uređuju i vode službenici MIZ Sarajevo odnosno imami i muallimi te vjeroučitelji i muallime!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!