Dana, 18. 6. 2018. godine u džematu Vogošća, kao vrhunac ramazanskih aktivnosti, organizirano je bajramsko druženje za žene i djevojke. Druženje je počelo poslije ikindije namaza uz učenje Kur'ana muallime hfz. Hajre Imamović-Zulum. Nakon proučenih ajeta muallima se obratila prisutnim prigodnim nasihatom i bajramskom čestitkom.

Uslijedio je kraći kviz  koji je vodila aktivistica Elida. Pitanja su bila iz oblasti Kur’ ana i Sire Poslanika s.a.v.s. Najboljima i najbržima su dodijeljene hedije.

Druženje je nastavljeno uz učenje ilahija, odabranih za ovu priliku. U nastavku programa aktivistica Sanita pripremila je zanimljive igre sa čašama, balonima, makaronima i keksićima. Svaka igra je bila popraćena smijehom ali i aplauzom i simboličnom nagradom za onu koja je pobijedila.

Koordinatorica Sektora za brak i porodicu za džemat Vogošća Fatima Čeliković-Hodžić svojim prisustvom je podržala je ovu svečanost. Dok su žene i djevojke uživale u prelijepom programu, naši najmlađi su se zabavili na radionici.

Aktivistice Zumra, Berina i muallima Ramiza su pripremile za najmlađe, od 3  do 14 godina, radionice prilagođene njihovom uzrastu. Djeca su zaista uživala, a posebno ih je obradovalo što su mogli ponijeti kući ono što su napravili.

Za neke su to bile prve ručno izrađene narukvice, privjesci i lančići. Druženje je nastavljeno uz kahvu i kolače koje su pripremile vrijedne džematlijke.

Adisa Durmiš