Danas je u Sultan Fatihovoj – Carevoj džamiji u Sarajevu poslije podne-namaza promoviran novi hafiz Škole hifze Medžlisa Sarajevo.

Hafiz Amer Dedić je nakon Dženise Pleh novi hafiz Škole hifze Medžlisa Sarajevo, koja djeluje pri Školi hifza Muftijstva Sarajevskog. Ovo je, prema riječima moderatora programa Edina Spahića, hafiska dova na rođendan mladom hafizu. Hafiz Amer je rođen 30. jula 1999. godine u Sarajevu, a nakon završetka Elektrotehničke škole upisao je Prirodno-matematički fakultet u Sarajevu. Muhaffiz mu je bio hafiz Vedad Kasumović, kojem je ovo prvi kandidat koji je promoviran u hafiza.

Prema riječima dr. Abdulgafara Velića, izaslanika muftije sarajevskog, Škola hifza Muftijstva broji 600 polaznika. Izaslanik glavnog imama Medžlisa Sarajevo hafiz Sadrudin-ef. Išerić, koji je i voditelj Škole hifza Medžlisa, kazao je da će ove godine biti promovirana još dva hafiza, polaznika Škole hifza.

Diplomu hafizu uručio je hafiz Senaid Zajimović u svojstvu izaslanika reisu-l-uleme, koji je naglasio kako je sve više mladih osoba hafiza koji nisu učenici medresa i islamskih fakulteta, već različitih škola i fakulteta, što je posebna blagodat za muslimane u BiH.