Tradicionalno bajramsko druženje za žene organizirano je 24.8.2018.god. iza ikndije-namaza u Centralnoj džamiji u Vogošći. Za raznoliki bajramski program potrudile su se muallime i aktivistice našeg džemata. Druženje je  proteklo u izuzetno lijepoj bajramskoj atmosferi.

Uvodnim odlomkom iz časnog Kur'ana počastila nas je hfz. Zuhra Haušić-Delić. Uslijedila je bajramska čestitka i kraće obraćanje hfz. Hajre Imamović-Zulum. U nastavku programa aktivno učešće uzele su prisutne džematlijke.  Naime, organizirane su zabavne igre za odrasle uz ilahije i sevdalinke.

Da na bajramskom druženju niko nije bio zapostavljen potvrđuje i činjenica da su naši najmlađi imali veoma zanimljivu radionicu. Za to vrijeme, starije djevojčice iz  Kid's cluba, uz pomoć muallima, pripremile su u džamijskoj kuhinji mafine, voćnu salatu i kahvu koje su, uz druga slana i slatka jela poslužile džematlijkama na zakusci koju smo imali nakon programa.

Zahvaljujemo aktivisticama,  majkama i našim vrijednim džematlijkama koje su se potrudile i pripremile nam ovaj divni program, zakusku i bajramske paketiće za naše mališane. Molimo Allaha Uzvišenog da ih sve obilato nagradi i pomogne u radu za ovu našu časnu vjeru.

Merima Dervišević – Prazina