U povodu nove mektepske godine u džematu Osjek upriličen je svečani program za  prijem novih mekteblija. Pripreme za ovaj važan dan naše djece počele su mjesec dana ranije, krečenjem mektepske učionice, izradom novih polica za knjige kao i kupovinom pametne table kako bi odgojno-obrazovni proces bio što uspješniji.

Svečani program počeo je obraćanjem džematskog imama Mensura ef. Salkića u kojem je istakao važnost koju će mekteb naučiti djecu kroz njihov život. Naučit će ih radnim navikama, čestitosti, da budu dobri učenici i da poštuju roditelje i starije. Program su izveli učenici našeg mekteba, recitacijama o islamu, Kur'anu, ilahijama o našem Poslaniku a.s.

Da je dobro obavljen posao najljepša nagrada pokazale su i ovog puta članice Omladinskog sektora džemata Osjek zajedno sa muallimom Džennetom Salkić. Pripremile su razne slastice, sokove te time poželjele našoj djeci puno uspjeha u učenju i sticanju znanja o našoj lijepoj vjeri. Nakon toga, novi polaznici mektepske pouke posjetili su mektepsku učionicu gdje je održan kraći čas upoznavanja koji je počeo intoniranjem državne i nacionalne himne.

Dženneta  Salkić